Címoldal Vendégház Galéria Foglalás Vendégkönyv Hasznos linkek

Látnivalók, program lehetőségek


A Diósgyőri vár, Várfürdő 5-10 perc sétával elérhető. Egész évben remek programok várják az ide látogatókat. http://www.diosgyorivar.com

A Csanyik nagy szabadtéri játszótérrel, focipályával, bográcsozási lehetőséggel várja az oda látogatókat. Áthaladva a nagy szabad térséget található a Vadaspark bejárata.

A Vadaspark gyerekeknek felnőtteknek egyaránt szórakoztató program.
http://www.miskolczoo.hu

Lillafüreden a Hámori tó, a Palota Szálló, a István cseppkőbarlang és az Anna mésztufa barlang nyújt felejthetetlen élményt.
Az ország legnagyobb vízesése a Hotel Palota melletti függőkerten keresztül közelíthető meg.
A lillafüredi Erzsébet sétányon található a Herman Ottó emlékház. http://www.lillafured.hu

Legjobb módja a megközelítésnek a Lillafüredi kisvasúttal megtett kirándulás. Árnyas fák között, meredek hegyoldalakon zakatol végig a vonat. http://www.laev.hu

Garadna a kisvasút végállomása. Itt található a Pisztrángtelep. A telep területe - természetesen szigorú előírások mellett - látogatható. A gyerekek, felnőttel ámulattal figyelhetik meg a sokféle pisztrángot a közel természetes élőhelyükön. A séta után árnyas fák alatt friss sült pisztrángból készült finomságokat fogyaszthatnak az oda látogatók. http://www.pisztrangtelep.fw.hu

Ómassán az Őskohó, kiállítás és skanzen nyújt bőséges látnivalót.

Tapolcán egy kellemes séta, csónakázás nyújt felüdülést.

Gyerekek felnőttek kedvelt szórakozása a Miskolc-tapolcai bob pálya mely az ország ötödik alpesi bob pályája, a Barlangfürdő közelében található. A tölgyerdőn keresztül vezető pálya hossza 800 méter, a szintkülönbség a legalacsonyabb és legmagasabb pontja között kb. 54 méter. Télen nyáron egyaránt remek szórakozás.
A kiindulási pont a Barlangfürdő nyári kijárata közelében található. A bobokat egy felvonó juttatja a pálya legmagasabb pontjára. A sebességet mindenki a saját vérmérsékletének megfelelően maga szabályozhatja.
A pálya nyáron 10.00-22.00 óráig, a téli szezonban (októbertől) 18.00 óráig tart nyitva.

Magyarország legnagyobb természetes környezetbe épített kalandparkja, mintegy 1000 m2-en, 25 db 3-9 méteres magasságba telepített akadálypályájával várja a látogatókat. A kalandpark egy kék (könnyebb), egy piros (nehezebb) és 2007. július végétől egy fekete (extrém) pályarendszerre tagolódik. A kék pálya 3-11 méteres, míg a piros és a fekete pálya 4-11 méteres magasság között mozog. A pályák különböző hidakból (vietnami, rönkhíd, lengőhíd, amazonasi híd, stb.) épülnek fel, amelyek nehézségi szintje a pályák színének megfelelően változik.
A pályák biztonságos használatához speciális Kalandparkba tervezett beülőket, hevedereket és csigákat alkalmaznak. A Park látogatóit képzett alpinista és barlangász túravezetők kísérik végig, a balesetek elkerülése érdekében.

Európában egyedülálló barlangi fürdőzési lehetőség kínálkozik a gyönyörűen felújított és kibővített Barlang- és Gyógyfürdőben, amely télen-nyáron várja a felüdülni, pihenni vágyókat.
http://www.barlangfurdo.hu

Diósgyőrtől kissé távolabb lévő, egész napos programlehetőségek:

Szilvásvárad
A festői szépségű Szalajka-völgyben számos látnivaló várja a látogatókat, például a Lipicai ménes, az erdei kisvasút, a Millenniumi kilátó, a lovas telep, a Lovas múzeum, a Vadaspark, a pisztrángtelep és a Fátyol vízesés.
Távolság: kb 45 km

Eger
A történelmi város látnivalói: Egri vár, Bazilika, Érseki Palota, Líceum, Minaret és a borairól híres Szépasszony-völgy.
Távolság: kb 45 km

Tokaj
A Tokaj-hegyaljai borvidék "fővárosának" látnivalói: Tokaji Múzeum, Rákóczi kastély, Tisza és Bodrog part, borpincék.
Távolság: kb. 50 km

Aggtelek
A világörökség részeként nyilvántartott Baradla-barlang több szakasza idegenvezetővel megtekinthető (részletes útleírások és túraindulási időpontok a hotelban beszerezhetők).
Távolság: kb. 80 km.

Éttermek a környéken, melyeket jó szívvel ajánlunk:

Ha jót akar enni, szívből ajánlom a Végállomás éttermet, mely a szálláshelytől kb. 3-4 km-re van. Sétálva és gépkocsival egyaránt kényelmesen megközelíthető. Széles ételválaszték, figyelmes kiszolgálás, nagy és ízletes adag ételek várják. Ne hagyja ki!
Végállomás Étterem & Söröző étterem, pub, söröző, biliárd
3500 Miskolc, Dorottya utca 1.
Telefon: 46/402-952
Nyitvatartás:
Vasárnaptól - csütörtökig: 11:30-24:00
Péntek - szombat: 11:30-01:00
Specialitás: magyar

Másik kedvelt étterem, ami ugyan kicsit messzebb esik a Vendégháztól a Csülök csárda. Hejőcsabán egy családias kis étterem, ahol a kiválóan készített csülök-ételeken kívül széles magyaros ételválasztékot talál a betérő vendég.
http://www.csulokcsardamiskolc.hu

A Déryné-ház kávézó, teázó a Diósgyőri Vár tövében várja vendégeit. Ahol a magyar történelem leghíresebb primadonnája, Déryné Széppataki Róza élete utolsó éveit töltötte, ott most rendkívüli italválasztékkal és számos különlegességgel várják a betérőket, a hely szelleméhez méltó környezetben, az ahhoz illő színvonalas szolgáltatásokkal.
Fotók és elérhetőségek a Diósgyőri vár honlapján találhatók.


Váribel Kft.3533 Miskolc, Szervezet utca 43. Telefon: 06 70/33-88-055Email: varizsuzsa@varibel.hu